Gazelle fietssensoren

Natuurlijk elektrisch fietsen

Met de elektrische fietsen van Gazelle heb je altijd wind mee. Althans, zo voelt het. Dit natuurlijke gevoel van ondersteuning wordt mede mogelijk gemaakt door de slimme sensoren. Afhankelijk van jouw model zijn verschillende sensoren aanwezig. Deze innovatieve mechanismes bepalen de mate van elektrische trapondersteuning en daarmee de authentieke fietservaring. Met de elektrische fietsen van Gazelle geniet je optimaal van elke tocht.

Rotatiesensor 

De rotatiesensor meet of de pedalen rondgaan en schakelt vervolgens de elektrische trapondersteuning in. Dit zorgt voor maximale ondersteuning bij minimale kracht.

Rotatiesensor van Gazelle

Trapkrachtsensor

De trapkrachtsensor meet de kracht op de pedalen en stemt daar de elektrische trapondersteuning op af. Hoe harder je trapt, hoe meer ondersteuning. 

Wat is het verschil tussen een rotatiesensor en een trapkrachtsensor?
 

Snelheidssensor

De snelheidssensor meet continu met welke snelheid je fietst en geeft deze weer op het display. De sensor regelt tevens het afbouwen van de elektrische trapondersteuning bij het bereiken van de wettelijk maximale toegestane snelheid van 25 km/u. Zo rijdt je nooit te snel.

Snelheidssensor van Gazelle

Shift Sensor

De Shift Sensor signaleert dat je schakelt en zorgt vervolgens voor een kleine onderbreking van de ondersteuning van de motor. Zo schakelt de fiets soepel naar de volgende versnelling. Dankzij de Shift Sensor kan je gewoon doortrappen tijdens het schakelen. 

Shift Sensor van Gazelle

Hoe werkt een e-bike?

 

Kom testrijden in ons
Experience Center

In ons Experience Center vind je alles wat je fietshart begeert! Een bezoek is de perfecte manier om inspiratie op te doen wat er allemaal op fietsgebied mogelijk is. Ons Gazelle assortiment is te zien en te testen. 

 

 

Kom langs en maak een proefrit

Bekijk onze brochures!

 

Bekijk en download onze brochures! 

Mijn opgeslagen fietsen
{{ item.Name }} {{ item.Name }} v.a. € {{ item.Price }},-
Mijn te vergelijken fietsen
{{ item.Name }} {{ item.Name }} v.a. € {{ item.Price }},-
{{ bikes.length }}
{{ bike.BikeModelName }} {{ bike.Config.FinanceType == FINANCE_TYPE.LEASE ? "Lease" : "Financieren" }}